Kategóriák
Cikkek Vekerdy Tamás

Az első igazi szabadnap

“A gyerekek kiszívják a vérünket, lerágják a húsunkat. Ezért időnként meg kell szabadulnunk tőlük, mert a gyerek érdeke is, hogy folyamatosan jól rágható és jól szívható, pihent anya – és persze apa is! – legyen neki.” (Vekerdy Tamás)

Van, hogy magunknak kell megteremteni a lehetőséget, van hogy megteremtik neked a lehetőséget. Ez az első igazi szabadnapom az elmúlt közel 6 évből, amikor a legkisebbnek is már saját programja van. “Anya, érzem, hogy ez a szabadság jó lesz nekem!” – mondta, ahogy izgatottan haladtunk a vasútállomás felé. “Ma két mesét mondunk. Egyet a te kalandodról, és egyet az enyémről.”- feleltem, miközben a vasútállomás felé sétáltunk.

Kettős érzések kavarogtak bennem. 5 és fél éves a legkisebb is és elindult. Kifelé. A saját útján. Egyrészt szuper 20 év távlatában egy kis én idő, másrészt a kis fiókám, az utolsó pelyhes a fészekben, akiért élek is már a szárnyát próbálgatja. Ma reggel le kellett porolnom az álmaim… Több, mint 20 évet vártam erre az élményre. Most kipróbáltam. Bejött. Azt hiszem meg fogom szokni ezt is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s